Kennismaking

Kim Camille Schildkamp pedagoog

Mijn passie? Werken met kinderen!

Heel lang dacht ik een studie rechten te gaan doen, fantaseerde ik over rechtzaken en televisieachtige cases. Perongeluk kwam ik op de proefstudeerdag van pedagogische wetenschappen terecht en ik was gelijk "in love". Ik ben trots op hoe ver het pedagogisch werkveld is, hoeveel mensen er met passie werken en de groei die er nog mogelijk is maakt mij enthousiast over de toekomst. 

Mijn liefde voor kinderen met een abnormale ontwikkeling is groot, ik ben gedreven zorg op maat te leveren en samen te kijken wat er mogelijk is en hoe ver we kunnen komen. Ik werk graag in hele kleine stapjes, zodat we elke stap uitbundig kunnen vieren!

Mijn eigenschappen

Van nature ben ik een echte doener, stilzitten kan ik niet en hou er niet van als taken zich opstapelen. Ik schrik niet van ellelange to-do lijsten en begin daarom altijd gelijk aan de opdracht die gedaan moet worden.

Mijn werkwijze is heel precies en perfectionistisch, het is pas klaar als ik écht klaar ben. Geen half werk maar grondig en gestructureerd 

Door mijn ervaring als team- en projectleider bezit ik goede organisatorische vaardigheden en leiderschap. Het geheel zie ik los van de delen en stuur vriendelijk en kordaat aan. Je kan als teamlid altijd bij mij terecht zowel voor werk als persoonlijk gerelateerde problemen. Er is nog geen probleem geweest waar we niet samen uitkomen! 

Communicatie wil ik vriendelijk, duidelijk en open. Eerst de top, dan de tip.

 

Speciale doelgroepen

Mijn interesse en kracht liggen in het behandelen en begeleiden van kinderen met een gedragsproblematiek met of zonder diagnose. Ik heb veel kennis in de omgang met kinderen met ASS, hechtingsproblematiek en leer- en gedragsproblematiek. Ik werk graag met deze kids en kan goed connecties leggen, behouden en contact krijgen. Het proberen te begrijpen en doorgronden van problematiek en samen op zoek gaan naar oplossingen is mijn doel. Ook kijken wat we kunnen doen om de kwaliteit van het leven van het kind en omgeving beter te maken.

Juist de kwetsbare jeugd die vatbaar zijn voor de negatieve factoren van de samenleving hebben de juiste zorg nodig en hier draag ik graag mijn steentje aan bij.

Ervaring

Van jongsafaan ben ik een harde werker geweest en ik ben op mijn elfde begonnen met mijn eerste bijbaantje.

Inmiddels ben ik al ruim elf jaar werkzaam in de zwembranche. Begonnen als hulpje, doorgergoeid naar zweminstructeur en inmiddels teamleider en bestuurslid van een geweldig team!

Naast het werk in de zwemwereld heb ik een fulltime baan in de gehandicaptenzorg en werk ik als ambulant pedagogisch medewerker bij Pameijer in regio Rijnmond Noord.

In de Haagse zomervakanties werk ik met veel liefde en plezier als projectleider bij stichting Jeugd Vakantie Aktiviteiten Den Haag waar we elk jaar met een team een project opzetten voor 3000 kinderen.